2011 Ένας μήνας για "Κακές Παρέες" στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Image

Διάρκεια 26 Ιανουαρίου - 26 Φεβρουαρίου 2011

 

Με έμπνευση έργα που έχουν να πουν πολλά και αφορμή ''to know us better'', μια μεγάλη καλλιτεχνική παρέα βάζει στόχο να γεμίσει δημιουργικά τα βράδια μας από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Βραβευμένοι σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί επτά ταινιών από τέσσερις ηπείρους παρουσιάζουν τις τελευταίες τους ταινίες και ετοιμάζονται να συνομιλήσουν και να συναναστραφούν με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ζωγράφους, χορογράφους, μουσικούς, φωτογράφους και χορευτές από την Ελλάδα. Σε όλη τη διάρκεια του μήνα περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες θα επικοινωνήσουν τις δημιουργίες τους και θα συναντηθούν με το κοινό τους. Η έννοια της παρέας και της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις τέχνες δίνει την αφορμή για να ξεκινήσουν «συνομιλίες» των δημιουργών
που προωθούν τη σύμπραξη διαφορετικών μεταξύ τους ερεθισμάτων.

Σκηνοθέτες όπως ο Tayfun Pirselimoglu, o Robert Connoly, o Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο Burhan Qurbani, o Nikola Lezaic, ο Drago Sholev, ο Hou-Ji Chan αλλά και εκπρόσωποι της νέας γενιάς των Ελλήνων μικρομηκάδων ''συζητούν'' με το κοινό μέσα από τις ταινίες τους.

Εικαστικοί όπως o Παναγιώτης Δανιηλόπουλος, ο Χάρης Κοντοσφύρης, ο Ανδρέας Λόλης, ο Αθανάσιος Μπερούτσος, ο Μανώλης Μεραμπελιώτης, o Κώστας Τσώλης, Νίκος Μάρκου, o Ιsmail Necmi αλλά και ο Tayfun Pirselimoglu εκθέτουν έργα τους και εμπνέονται από τις δημιουργίες των σκηνοθετών.

H χορευτική ομάδα ''Κι όμως κινείται'' με χορευτές Γιώργο Αμέντα, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Βασίλη Δήμα, Χριστόφορο Μακατσώρη, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Καμίλο Μπεντανκορ, Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου και Χριστίνα Σουγιουλτζή, ακροβατεί ανάμεσα στο φως και στον παράδεισο και προβάλλει πάνω στη σκηνή τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος.
Και η παρέα συνεχώς θα μεγαλώνει, καλώντας νέους μουσικούς να παίξουν καινούριους ήχους και φρέσκες φόρμες αλλά και θεατρικές ομάδες να δημιουργήσουν παραστάσεις που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα. Τριάντα ημέρες γεμάτες διαφορετικά είδη τεχνών που μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργικά, ένας μήνας όπου οι κακές καλλιτεχνικές παρέες θα δημιουργήσουν τέχνη μέσα από το "μαζί"...

 

Κατάλογος έκθεσης